26 януари 2007 – Регионална олимпиада (състезание) по счетоводство (гр.Ямбол)

След, както ви разказах в тази тема, че станах първи на местно ниво на състезанието по счетоводство, вчера се явих и на регионалния кръг заедно с една моя съученичка, станала втора (след мен). Мероприятието се проведе в Професионалната Гимназия по Икономика в град Ямбол. На регионалното състезание имаше участници от град Бургас, от Ямбол и ние от Сливен. Посрещането беше невероятно. Спрямо Националната олимпиада по информатика, тук посрещането беше като на почетни гости, а не на състезатели. Състезанието се състоя в тест с практически и теоретични задачи. Общо 30 въпроса и максимум от точки 50. Класирах се трети след представителката на град Ямбол, която стана първа с доста точки преднина, и представителката на град Бургас зад която изостанах само с 2 точки.

Организаторите от ПГИ Ямбол бяха сложили и мото на този регионален кръг, а именно: “Парите може и да управляват света, но светът да не забравя, че счетоводителите управляват парите!

Поздравления за МОН, които организираха състезанието и поеха разходите на всички участници.

Националният кръг ще бъде най-вероятно на 23 февруари в град Горна Оряховица. Да се надяваме, че и там ще се представим добре с моята съученичка, която също се класира за националния кръг.

This entry was posted in Дневник and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *