Защо вече няма да стъпя в betahaus

В края на лятото миналата година ми се наложи да регистрирам фирма. За офис и адрес на фирмата реших да използвам betahaus и тяхните услуги за виртуален офис. Цената им не беше най-ниската на пазара за такива услуги, но поради добрите ми впечатления от посещенията ми там реших те да са избраните. Говорихме с някакъв Ангел, който въобще не изглеждаше в час с нещата, но ни зарибяваше с дългосрочен договор. Тъй като фирмата сега стартираше и има много първоначални такси за най-различни безмислени и бюрократични неща решихме да сключим само тримесечен договор. Подписахме договора, платихме и продължихме напред. После се оказа че отново трябва да се разкарамвам до тях, защото фактурата, която бяха издали беше без касова бележка, а плащането беше в брой. Така всичко приключи и продължихме със същинската работа по дейността на фирмата.

Трите месеца изминаха и започнахме да търсим отново Ангел (техния представител), за да подновим договора. След като въпросната персона ни игнорира една седмица накрая преди коледните празници (16 декември) ни пусна мейл, в който обявява че прекратяват услугите си по виртуални офиси. Така по време на празниците трябваше да се занимаваме с излишни неща и да се платят такси на адвокат и търговски регистър, за да се промени адреса на фирмата. Цялата занимавка ни излезе колкото годишната такса на betahaus за виртуалния им офис.

За мен това е некоректно от страна на betahaus, защото можеше още в началото да ми кажат че спират дейността си и да не се занимавам с тях въобще. Но те предпочетоха да вземат едни 120лв за 3 месеца и после да ме карат да платя три пъти повече такси на други хора, за да си сменя адреса. Затова не препоръчвам на никой да си прави дългосрочни планове с въпросната организация.

В момента се преместихме в СОХО и всичко върви гладко. Хората изглеждат коректни и услугата им е с 50% по-евтина от тази на betahaus.

ПС. На много места в историята съм използвал множествено число, защото фирмата не се ръководи пряко от мен и са участвали и други хора в комуникацията.

This entry was posted in Дневник and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Защо вече няма да стъпя в betahaus

  1. к. says:

    С пожелания за упоритост, за да следвате мечтите си, смелост – да ги осъществявате.

  2. Бил съмняколко пъти в СОХО и впечатленията ми са много добри!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *