DDoS protected DNS hosting

ClouDNS

Преди време ви бях разказал за един DNS хостинг доставчик, към който имам специално отношение – ClouDNS. На 1 март този хостинг доставчик навърши 4 години и пусна DDoS Protected DNS hosting. Цените стартират от $4.95/месец за 50 домейна.

Повече информация за услугата може да се намери на този адрес:
https://www.cloudns.net/ddos-protected-plans/

С какво може да помогне тази услуга и с какво е по-различна от нормалните им DNS услуги?.

Сървърите за тази услуга са с допълнителни защити от масово познатите DDOS атаки и DNS Flood атаки. Така ако до сега сте имали проблем с вашия DNS или сте били под атака ще можете да разчитате на техните защити. Другото основно нещо е, че тази защита може да помогне при добре познатите проблеми за всяка една споделена услуга – ако един клиент бива подложен на атака да страдат и останалите, с които той споделя общи сървъри.

До днес (вече пети месец) няма репортнати проблеми с тази услуга. Надявам се че и занапред ще е така.

Относно защитата на сървърите
DDoS защитените планове се предлагат с по 2 защитени сървъра. Те са на различно геогравско място и са защитени по различен начин. Двата сървъра разполагат с капацитет от 20Gbps всеки (общо 40Gbps е капацитета и на двата сървъра), а гарантирания минимум на защита е 10Gbps за всеки клиент. Сървърите са тествани с атаки до 15 милиона пакета в секунда и няма репортнати проблеми. Единият сървър има firewall конфигуриран и направен на базата на опита на екипа зад услугата. Вторият сървър е зад филтри осигурени от един от най-големите доставчици на DDoS защити в САЩ – Staminus.

1000% Uptime SLA
Въпреки че услугата е само за $4.95/месец тя идва с 1000% гаранция за uptime, което е рядкост за този бранш. Дори и най-известните и големи доставчици на такива услуги не предлагат гаранция и/или компенсации при проблем с услугата.

This entry was posted in Проекти and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to DDoS protected DNS hosting

  1. Наистина са много добри и по мнението на един мой колега.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *