TBDev е с дупки при базова инсталация

Оказа се, че популярният TBDev използван от множество публични торент сайтове е с дупки в кода при базова исталация. Няколко момчета, до колко разбиращи, до колко псевдота са успели да се сдобият с администраторски права и да затрият форума на bgpirate.com разразботван главно от Lanex. Бекъпа е върнат и до колкото ми е известно проблемите са оправени, но както казват – времето ще покаже.

Въпросните “хакерчета” са се свързали след това с Lanex и са му предложили “security” скрипт, който той е трябвало да постави в тракера и да им даде линк към него. Все пак той не се е заблудил чак толкова и при проверката е станало ясно, че скрипта е давал уеб FTP и SSH достъп до сървъра.

Препоръка: Ако някой Ви предлага безвъзмезно безкрайната си помощ, както в този случай винаги си имайте едно на ум, без значение каква е каузата, зад която е проекта Ви. Пазете се!

This entry was posted in Говорилня. Bookmark the permalink.

2 Responses to TBDev е с дупки при базова инсталация

  1. Lumix says:

    Е аз започнах проект с оригиналният тбдев от 2006-та година и първата ми работа беше да редактирам базата данни и грешките в нея. След това и проверки по сайта и го обявам за стабилен като махнем малко от съдържанието му. Надявам се да стане прекрасен тракер от него засега не ми е отказал нищо да направи тъй че го смятам за добро решение след поправка

  2. new comments says:

    Здравейте,може да прозвучи леко тъпичък въпроса,но за кой торент тракер става на въпрос.Благодаря Ви

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *