Премахване на master password в Mozilla Thunderbird

Преди няколко дни се сдобих с новичкия ubuntu 10.04, който от днес е вече извън бета и последен LTS (long time support). Тъй като имах проблеми с хард диска на лаптопа ми, беше направена направо нова инсталация, на чисто, а и уж 10.04 ще е със супер промени, казах си “заслужава си да се преинсталира”. Самата преинсталация беше поверена в ръцете на опитния джeдай в тези битки Йордан Георгиев.

Естествено върнах си всички стари файлове на новата инсталация, но се получи следния проблем – Mozilla Thunderbird 3 започна да ми иска мастър парола, въпреки че в старите ми настройки на версия 2 нямах такава. След няколко дни мъки, въвеждане на парола за всяка поща в него при чек за нови писма и изпращане, намерих решение на проблема:

1) Отивате в меню Tools -> Error Console

2) В кутийката, пред която пише “Code:” се въвежда следното:
openDialog(‘chrome://pippki/content/resetpassword.xul’)

3) След натискане на enter се появява alert, който пита дали искате да затриете паролите си. Съгласявайки се с това се отървах от master паролата, която никога не съм имал.

4) Въведох си на ново паролите за всички пощенски кутии и вече всичко е както по старо му (с изключение на промените по интерфейса в новата версия 🙂 )

This entry was posted in IT and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *