Тодор Батков награден с орден “Стара планина” за делата си от името и с парите на Чорни!

Снимка: БГНес

Наш Бай Ганьо а.к.а Тодор Батков понастоящем наместник и представител на Майкъл Чорни в България беше награден днес от държавния глава Георги Първанов с орден “Стара планина” – първа степен. Мотивите за предложението са изключително големите  заслуги на Тодор Батков към Република България, активната му обществена дейност като меценат и спомосъществувател в различни културни проекти, в строителството на духовни средища и на инициативи, свързани с българската култура, изкуството и спорта и по повод 50 години от рождението му.

Кои са Тодор Батков и Майкъл Чорни?

Михаил Семьонович Чьорни, известен още като Майкъл Чорни и Михаил Шeрней е роден на 16 януари 1951 година в Ташкент. Гражданин е на Русия, САЩ и Израел. Бивш собственик на ПФК “Левски” (Информацията е от Уикипедиа). “Бизнесменът” е изгонен на 18 август 2000г от България като лице заплашващо сигурността на страната. Негов адвокат в България е бил Тодор Батков, а по настоящем е негов представител в страната и върти бизнеса му от негово име. Ръководи парите на Чорни в страната и държи процент  от негово име в Мтел. Години на ред същият този оператор държан в разцвета си именно от Майкъл Чорни финансира редица спортни прояви и ПФК Левски.

След изгонването на Чорни адвокат Тодор Батков върши дела в страната от негово име и с негови пари. Поради тези дела днес той е награден с орден “Стара планина” – първа степен!? Това според мен е посредствено награждаване на изгонения от страната с въпросния орден!

Е питам се аз… В каква държава живеем след като награждаваме човек изгонен от страната поради заплаха на националната сигурност с орден “Стара планина” – първа степен?

Какво е орден “Стара планина”?
Орден “Стара планина” е най-високото отличие в Република България, връчвано от президента на България на политици, общественици, спортисти, български или чужди граждани.

Орденът “Стара планина” е учреден с указ на 4 август 1966 г. и е за чужденци. След отмяната на наградната система на НРБ през март 1991 г. орденът продължава да съществува и да се раздава. От 15 юли 1994 г. с него се награждават и български граждани, “които имат изключително големи заслуги към Република България”, като първите наградени са 27 играчи и треньори от националния отбор по футбол.

Цитат от закона:

Чл.4. (1) С орден “Стара планина” се награждават:

  • 1. български граждани – държавни глави и ръководители на правителства, министри, политици, обществени дейци, културни дейци, военни лица и представители на духовенството, които имат изключително големи заслуги към Република България;
  • 2. чужди граждани – държавни глави и ръководители на правителства, министри, политици, общественици и културни дейци, които имат изключително големи заслуги за двустранните отношения с Република България и за развитието на международното сътрудничество, укрепването на сигурността и мира между народите, както и за защита на правата и свободата на човека.

Орденът има пет варианта:

  • с лента
  • без лента, първа степен, с мечове (за военни)
  • без лента, първа степен, без мечове
  • без лента, втора степен, с мечове (за военни)
  • без лента, втора степен, без мечове

Вие сами преценете според закона как, на кого и за какви заслуги се награждава дадена личност с ордена и същевременно сравнете това с човека на който той беше даден днес.


This entry was posted in Говорилня and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Тодор Батков награден с орден “Стара планина” за делата си от името и с парите на Чорни!

  1. Pingback: JaG_: Тодор Батков награден с орден “Стара пл.. - edno23.com

  2. Погнусен says:

    Нищо ново, ченгата и бандити се награждават един друг , но защо с национални символи ???????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *