22-23 февруари 2008 – Национална олимпиада по счетоводство в гр.Горна Оряховица

След като ви разказах как съм се класирал на регионалната олимпиада по счетоводство, дойде време да ви разкажа какво постигнах и на националния кръг.

Малко въведение: Олимпиадата се организира от фондация Атанас Буров и МОН. Моето училище ПГИ “Проф. Д-р Димитър Табаков” гр.Сливен за пръв път е поканено да участва. Организаторите поемат всички разходи на участниците и ръководителите им, което улесни доста нещата и на регионално и на национално ниво. Нямаше нужда от обикаляне на кабинети и прочие, за да се отпуснат командировъчни на ръководители и участници както при Националната олимпиада по информационни технологии в гр. Монатана. И така да преминем по същество…

22 февруари: Бяхме едни от първите пристигнали в хотела, заедно с участниците от гр.Бургас. Настаниха ни, доста приятно – ръководители и участници поотделно:) Падна голямо обикаляне на иначе не особено интересния и малък град. Целият ден ни беше свободен и имаше възможност за завързване на нови контакти. Из хотела мярнах няколко участницика (изруди за мен:), които се разкарваха с учебници и обсъждаха някакви работи около олимпиадата, вместо да се забавляват, каквато е целта според мен при условие, че така или иначе наградите са материални и не особено големи (дочух сумата от 180лв награден фонд), а също така и ВУЗ-овете все още не признават тази олимпиада и не приемат с резултатите постигнати на нея. Естествено с това не искам да я омаловажавям, даже напротив. Участниците наистина бяха силни и можещи. Все пак това са наистина топ 30 на завършващите тази година гимназия счетоводители.
За съжаление в града нямаше дискотека и пихме коктейли в едно кафене до хотела. Може би именно те и късното лягане ми изиграха лоша роля (участничката от Бургас е виновна!:)

23 февруари: Ранно ставане в 7.00 и закуска в 7.30 (ужас при условие, че си легнал в 1.30:). В 10.00 запична и олимпиадата. Компютърен тест където успях да направя някоя друга папарашка снимка:
Заглавна страница преди да се логнеш с потребителско име и парола
Бюрото:)
След 2 часа и 15 мин. приключих с теста и с останалите се прибрахме в хотела да чакаме закриването, което започна след обяда. А ето и снимки на самото класиране, аз съм на 20 място, като минах в класирането участниците, които станаха преди мен в регионалния кръг:
Пъргва страница на протокола
Втора страница на протокола
Лично аз се радвам на класирането си. Топ20 на завършващите счетоводители за мен е добро постижение:)

И така, сега забравям счетоводството до държавните изпити и продължавам с кандидат-студентстката си подготовка.

This entry was posted in Дневник and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *