Черния март за компаниите от медийния и развлекателен бизнес


Хактивистите от Anonymous са готови за новата си операция, но този път чрез подкрепата на хората. Няма да има големи DDoS атаки или хакнати сайтове. Войната против цензурата в интернет ще бъде изместена в икономическа насока. Потребителите ще нанесът удар по медийните компании, като им покажат, че не ги ограбват, а че те съществуват благодарение на тях и не е нужно да се опитват да ги контролират или цензурират. Идеята е всички през месец март да си дадем почивка от музиката, филмите, книгите, списанията и т.н.

Нека не консумираме техните продукти легално или нелегално за 4 седмици. В крайна сметка ще са там и през април, когато ще можем да си наваксаме. Това ще нанесе невиждан досега удар по тези компании и сериозно ще повлияе на печалбите им от първото тримесечие на годината, а може би ще ги накара и да се замислят малко над нещата, които се опитват да направят.

Източник: AnonOps

This entry was posted in Говорилня, Книги, Маркетинг and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Черния март за компаниите от медийния и развлекателен бизнес

  1. Жоро says:

    Това вече е добра идея 🙂

  2. Георги Фурнаджиев says:

    Е тва е – анонимен да си на тоя свят:) Това същото го твърдя и предлагам не знам си от колко години. Ама абсолютно същото. Но мен никой не ме послуша. 🙂

  3. JaG says:

    Каква точно е твоята идея? За един месец off или нещо друго?

  4. Георги Фурнаджиев says:

    Един месец? Ами – Off, докато не клекнат.

    Идеята ми е, че някои хора не разбират какво им говориш, докато не ги удариш по джоба. Те не четат блогове, а отчетите на счетоводителите. Същото беше и за iPhone преди да тръгне на българския пазар. Ще го кракнем, ама ще ползваме. Да де, ама снасяш на Apple някакви парички за апартчето. Тъпо.

    Агресията поражда агресия. И мобилизира другата страна. Кротостта и търпението са по-страшни.

  5. JaG says:

    Off докато не клекнат не мисля, че е възможно. Убеден съм, че самият ти не го правиш (най-вероятно четеш книги, дори и пиратски да са, четеш новинарски сайтове и т.н.), но единомесечна профилактика мисля, че ще ми дойде добре.

    ПС. Вече 4-та година не гледам телевизия, но това не е всичко. Консумирам доста продукти от развлекателния бизнес, включително и работя за такава компания 🙂

  6. Георги Фурнаджиев says:

    „Идеята е всички през месец март да си дадем почивка от …“
    Ако спреш да консумираш вече купена книга, това първо никой няма да го забележи. А второ – няма да има ефект. То е като да си купиш билет за автобуса до морето и да не го използваш. Платил си вече, а няма значение дали ще се качиш. Все едно е дали автобуса ще пътува пълен или празен. Счетоводителя в края на месеца ще сметне прихода от теб и толкова.

    Тъй че под спиране на консумация разбирам спиране на бъдещи покупки.

    ПП: От септември 2006 нищо пиратско не ползвам. Дори цигарите ми изрично държа да са с бандерол, можеш да питаш в едно денонощно магазинче. Преди септември 2006 – не казвам. 😉

  7. JaG says:

    И… Успяваш ли да се справиш с това да не консумираш?

  8. Не разбрах въпроса.
    Дали си чета купените книги? Ми чета си ги, не съм и опитвал.

    Дали ще спра да купувам? Не. В смисъл … в момента съм спрял, но не заради някаква кауза, а по финансови причини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *