UEFA въвежда санкции срещу отбори, които правят големи загуби

В резултат на новите правила за финансов феърплей (Financial Fair Play rules) на UEFA, клубовете са били предупредени да не правят загуби за повече от £36 милиона за период от две години. Това означава, че собствениците няма да могат да възприемат спорта като игра на покер и залагат прекалено много на складирането на таланти. По-специално е наблегнато на Манчестър Сити и Челси, на които разходите ще се следят отблизо това лято

През 2011г, Челси са отчели загуба от £67.7, а Сити – £197 милиона. От UEFA са обявили, че на първо време отборите, които не са постигнали целта ще трябва да се лишат от 5 свои играчи през 2013 в Шампионската Лига. Ако подобно нещо се повтори, отборът ще загуби шанса си да участва през следващата година.

Според Alisdair Bell, директор на UEFA по правните въпроси, тези санкции са наложителни и трябва да бъдат наложени за да е налице истински финансов феърплей. Тези промени ще изравнят отборите на зеления терен и ще гарантират, че клубовете, които полагат достатъчно усилия, ще бъдат възнаградени за сметка на клубовете, които разчитат на голямата финансова подкрепа на собствениците си.

This entry was posted in Спорт and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *