Най-накрая приключих книгата “Изкуството на измамата”

Най-накрая приключих тази доста тежка за четене книга. След като 2 месеца се рових из книжарниците, за да я открия, ми отне още толкова, за да я прочета. Изключително немърлив превод, което е донякъде нормално за първо издание, но определено дразни много! Дори и децата в началното учлище знаят, че “Operating system” по нашенски е операционна система, а не “оперативна система”.

Общо взето в сюжета на описаните похвати на социалния инжинер се върти едно и също. Този похват придобива не малки престъпни измерения и в нашата страна през последната година. Докато Кевин Митник е описал как социалните инжинери се възползват от това, за да се сдобият с нужна им на тях информация, при нас днес новоизродените социални инжинери усъществяват телефонни измами. Изнудват хора за пари и прочие. Можете да си направите една малка справка, само като напишете в Гугъл – телефнни измами или пък измами по телефона. Едва ли това би спряло или би могло да бъде увладяно. Напротив! То ще еволюира и то вероятно доста по-бързо. Измамниците ще стават все по-добри. Беше установено скоро, че в телефонните измами са участвали и полицаи. Това само по себе си говори, колко доходоносен “бизнес” стават телефнните измами.

Е приятели – пазете се! Най-малкото при съмнителни обаждания е да се уверите, че човекът отдругата страна е наистина този, за който се представя. Поискайте обратен телефон!

This entry was posted in Дневник, Книги and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Най-накрая приключих книгата “Изкуството на измамата”

  1. Ivan Dimov says:

    Започна интересен коментар за книгата, а 70% от поста беше зает с телефонните измами.Те не са дело на соц. инженери, а на пропаднали типове.

  2. JaG says:

    Това е така, защото повече от 70% от книгата е цитирани телефонни разговори, в които ги убеждава да му дадът определена информация, представяйки се за човек, който не е. (ама че дълго изречение се получи 😀 )

  3. Al says:

    Здравейте ,
    Дали ще имаш нещо против да ми продадеш книгата?
    Обиколих целия интернет , но не я намирам.

    Ще съм ти благодарен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *